HORNUM® er en serie af kvalitetsprodukter til haven - jord, muld, gødning og ikke mindst den kendte HORNUM Næring, der har vist sit værd i mere end 50 år tilsammen.

Varemærket HORNUM® har siden 2004 været ejet af FAUSOL A/S der udvikler og markedsfører en lang række produkter til hus og have. De første år gik med at skabe sikre og virksomme recepter, der kunne styrke HORNUM®’s sortiment og brand. Med tiden er HORNUM® blevet mere og mere udbredt hos både professionelle og private.

Økologiske produkter fra HORNUM® er godkendt af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen med kontrolkode DK-ØKO-050.

Historien bag HORNUM®

Det hele startede på Statens Forsøgsstation i den jyske by Hornum i starten af 60’erne.

Drømmen dengang var at skabe en supergødning som var nem at håndtere og skulle kunne bruges til de ­fleste vækstkulturer.

Formålet var at gøre det mere rentabelt for de danske drivhusgartnerier - et erhverv der ekspanderede voldsomt i 60-70’erne. Efter mange ihærdige forsøg og studier lykkedes det at isolere, udvinde og siden sammensætte den helt nøjagtige mængde NPK mikro- og makrostoffer, der gavnede rod, blad og knopskydning i de kulturer der var på mode i branchen dengang.

En forskning og proces der den dag i dag, danner basis for udviklingen af de mange faste og fl­ydende specialgødninger, som dækker Hornum sortimentet.

Op gennem de næste årtier blev HORNUM® Gødning udelukkende anvendt i professionel gartneriproduktion. Den oprindelige HORNUM® Gødning blev derefter langsomt men sikkert opdaget af havefolket, hvorefter et større produktionsapparat blev etableret for at imødekomme den store efterspørgsel af denne “supergødning” i Danmark og i udlandet.

Den originale HORNUM® Gødning anvendes den dag i dag, både af den professionelle og private sektor og er et af de mest sælgende gødningsbrands i Skandinavien.

HORNUM produkter